Livia Driesen

In juni 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de logopedie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Doorheen mijn studies heb ik kennis gemaakt met allerlei spraak- taal- en leerstoornissen. Na mijn studies ben ik gretig aan de slag gegaan in De Mast in Kasterlee. Hier heb ik enorm veel ervaring opgedaan met kinderen met ASS. Ik vond het boeiend te leren over hun wereld en hoe we de omgeving het best kunnen aanpassen en verduidelijken om zodoende het maximum uit de kinderen te halen.

Even goed heb ik kennis gemaakt met kinderen die kampten met ernstige leerproblemen om niet te spreken van een leerstoornis. Ik heb ondervonden dat het belangrijk is niet enkel te werken aan de stoornis maar vooral goed te kijken naar het kind en zijn kwaliteiten. Deze kwaliteiten benutten tijdens de begeleiding vind ik dan ook een hele uitdaging en een meerwaarde!

Sinds september 2012 ben ik werkzaam in De Regenboog te Tessenderlo, een school voor Buitengewoon Onderwijs. Ik werk hier als logopediste zowel individueel als ondersteunend in de autiklassen. Verder werk ik ook GON- begeleidster met kinderen met ASS. Dankzij deze gevarieerde functie kan ik mijn capaciteiten ten volle benutten. Dankzij mijn rustig karakter kunnen de kinderen tijdens de GON echt tot rust komen bij mij.

Ik heb sinds april 2013 mijn plaatsje ook gevonden binnen Liaan. Het Liaan- team is een hecht team waar ik steeds bij terecht kan met mijn vragen en bedenkingen, zowel professioneel als persoonlijk. Ook het multidisciplinaire aspect is een meerwaarde om het werken met de kinderen net dat ietsje meer te geven.

Livia en haar gezin genieten volop van de komst van kleine Leandro. Zo verwelkomen we Linsey Van Brusselen als logopediste; zij vervangt Livia momenteel in onze praktijk.

Contact
info@liaan.be
Livia Driesen